Top

FAQ

Vanaf welke leeftijd mogen onze producten worden aangeschaft?
Voor alle producten op deze website geldt een wettelijke grens van 18 jaar of ouder.

Zijn de Shisha pennen slecht voor de gezondheid?
In tegenstelling tot standaard shisha of tabaks sigaretten zit er in de Shisha pens (ook wel eshisha of shish sticks genoemd)  geen tabak. Hierdoor bezit de Shisha pen geen ingrediënten zoals teer, tabak en nicotine. In plaats daarvan creëert de Shishapen een stoomachtige damp. Deze damp biedt de pure smaak zonder de negatieve gevolgen van het verbranden van tabak. 

Shisha pens zijn niet te vergelijken met het roken van de echte tabakssigaret. Dit is mede af te leiden aan onderzoeken van rokers die overstappen van tabak roken naar een e sigaret. Deze rokers worden dampers. Door het dampen herstellen hun longen, huid, smaak en reuk. De ex-rokers ervaren exact hetzelfde bij het stoppen met roken bij het overstappen op een e-sigaret.

Het kenniscentrum E-roken heeft 01 februari 2013 een onderzoek gepresenteerd over de esigaret. De conclusie is dat het  stofje dat schadelijk zou kunnen zijn in een shisha pen of een e-sigaret Propyleenglycol heet. Dit stofje is licht toxisch en kan vocht ontrekken uit het lichaam. Water drinken kan hierbij dus helpen.

bron: http://www.kcer.org/

De conclussie is dat Shishapen minder schadelijk is dan traditioneel roken of waterpijproken. Wilt u gezondheids risico's geheel uitsluiten dient men het gebruik te vermijden.

 
Zijn de Shisha pens navulbaar?
De Shisha pens zijn niet navulbaar. Wanneer de Shisha pen op is dien je die weg te gooien.
 
Hoe is de kwaliteit van het huismerk?
Het huismerk is een prima prijs/kwaliteits verhouding. Dit zijn de goedkoopste shihsapennen van Nederland. Uiteraard is de kwalieit minder dan bijvoorbeeld een Shisha to go!. Bij het huismerk dient u rustige haaltjes te nemen. Vooral niet te snel/heftig aan de shisha pen huismerk zuigen want dan blokkeert deze. 

Kan ik Shisha pens overal roken?
Shisha pens bevatten geen tabak, nicotine of andere schadelijke stoffen. De rook uit de Shishapen is geheel reukloos. Normaal gesproken zou het geen probleem moeten zijn om te roken in gelegenheden waar de normale tabak verboden is.
 
Voor wie is het niet verstandig de Shisha pen te gebruiken?
De Shisha pens zijn alleen toegestaan voor mensen van 18 jaar of ouder. Ook is het onverstandig voor zwangere vrouwen of mensen die nog nooit gerookt hebben.
 
Kan ik met Shisha pens stoppen met roken?
De Shisha pen is niet bedoeld om te stoppen met roken. Wel kan de Shisha pen een minder schadelijk alternatief bieden.
 
Wat zit er in Shisha pens?
Shishadreamers bevatten propyleenglycol en plantaardige Glycerol. Propyleenglycol is een organische verbindingsstof die wordt gebruikt in voeding, cosmetica en geneesmiddelen.  Glycerine is een mengsel van 80% Glycerol en 20% water. Glycerol wordt bereid van dierlijk vet of olie. De stof smaakt zoet, is niet giftig en wordt gebruikt cosmetica, voeding en in de medische wereld. Klik op de stoffen voor een uitgebreide beschrijving op wikipedia.
 
Wat is het Effect van de Shishapens?
De shisha pens hebben niet het effect dat het roken van een waterpijp met zich meebrengt. Bij lang genoeg trekjes nemen van een waterpijp kun je in een soort roes komen. De Shishapens doen niet meer dan een e-sigaret. Waar bij de e-sigaret nog gekozen kan worden tussen nicotine en zonder nicotine zijn de Shishapens altijd zonder nicotine.
 
Is het roken van een normale waterpijp gevaarlijker voor de gezondheid?
De Shishadreamers zijn totaal nicotine vrij. Bij de Shisha waterpijp kunt u kiezen uit tabak met nicotine en zonder nicotine. Doordat er bij deze beide manieren van roken verbranding van tabak nodig is ontstaan er een hoop slechte stoffen. Toch is er een wezenlijk verschil tussen sigaretten roken en waterpijp roken. Een uur lang Shisha waterpijp roken staat namelijk gelijk aan 100 normale sigaretten! Diverse onderzoeken wijzen uit dat het gevaarlijk en slecht is om Shishawaterpijp te roken. U bent dus gewaarschuwd! E-Shisha roken is zonder twijfel het beste alternatief. Op een gezondere manier Shisha roken bestaat er niet.